Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.03.2015 12:01 - Още в началото
Автор: milanova Категория: Лични дневници   
Прочетен: 510 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 11.03.2015 13:38


 Ще започнем съвсем в началото, когато сте се запитали дали вече сте готови за дете. Това много важен момент, който не бива да пренебрегваме с лека ръка.

     В момента, в който се запитате дали съм готова за дете трябва да знаете, че явно сте. Има много други фактори, които са важни за това. Първо трябва сте сигурни, че партньорът ви е готов за това предизвикателство. Ако си мислите, че финансовата страна нещата е от първо значение НЕ е така. Да наистина е важно да имате някаква финансова стабилност. И все пак парите не са най важното, за да отглеждате едно дете. 
Всичко е комплексно. Трябва да сте готови за това, но никога няма да сте напълно готови емоционално. Трябва да имате някаква финансова стабилност, но никога няма да е "подходящия момент". И най важното трябва да сте сигурни в партньора си както и той във вас. Ако си нямате довери и не можете да разчитате един друг няма да се получи нищо. 
Така че ако всички фактори ги имате налице с положителна стойност, давайте и не се бойте децата са нещо хубаво и носят много радост. 

В този момент вие ще трябва да изберете и лекарят, който ще ви следи бременността
Избирайте лекаря си много внимателно. Един добър отзив не е достатъчен. Най-добре проучете акушер-гинеколозите в близост до местоживеенето ви или работното ви място. Или можете да го изберете по това в коя болница практува. Аз така направих. Избрах си АГ с практика в болницата, която исках да родя. Така всички нужни документи са едно място и няма да е нужно да ги изискват, или да ги носи мъжът ви, когато дойде времето за раждане. Другото което от съществено значение на какъв принцип работи АГ, който сте избрали. Моят доктор работеше изцяло здравна каса и не съм имала неприятни изненади с необявени плащания. Има и частни АГ, при които трябва да си заплатите всяка манипулация. Прочете внимателноАГ за добри и лоши отзиви, за това дали работят с НЗОК или са на частна практика, как е убурудван кабинета и дали може прегледите ви да бъдат с предварително записан час. Това е важно, защото когато аз избрах моятАГ пропуснах да проверя за това и всеки месец ми се налагаше не само да пътувам доста и да чакам доста в чакалнията, където минават всякакви хора. Все пак бременната жена трябва да пази своето здраве. 
След като сте избрали АГ можете да го посетите за профилактичен преглед и да ви даде съвети отностно зачеването и необходимите неща които трябва да свършите. Задължително ще трябва да посетите и кабинета на стоматолога си, за да сте сигурна че нямате дентални проблеми, които да ви напомнят за себе си по време на бременността. Ще трябва и да започнете да пиете фолиева киселина. Всичко това ще ви бъде обяснено от гинеколога към, който сте се насочили.




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: milanova
Категория: Тя и той
Прочетен: 8268
Постинги: 5
Коментари: 0
Гласове: 1
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031